Pianisti Lassi Kouvo - bio

etusivu|kokoonpanot|keikat|kuuntele|bio|yhteystiedot

Pianisti Lassi Kouvo aloitti instrumenttinsa parissa 6-vuotiaana. Hän opiskeli pianonsoittoa Vakka-Suomen musiikkiopistossa vuosina 1995-2005 ja Turun konservatoriossa vuosina 2005-2008. Lassi valmistui pop/jazz-musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta keväällä 2013. Hän täydensi opintojaan klassisen musiikin osalta Lahden konservatoriossa, josta valmistui ammattiopinnoista 2015 ja ammatillisesta jatkokoulutuksesta 2018. Hänen opettajiaan ovat olleet muun muassa Mikael Jakobsson, Jussi Fredriksson, Markus Niittynen, Joonas Pohjonen, Antti Hotti ja Tarmo Järvilehto.

Syksyä 2012 Lassi vietti New Yorkissa saatuaan taiteilijaresidenssin Varsinais-Suomen taidetoimikunnalta. Hän on toiminut tuntiopettajana Pop & Jazz Konservatorissa 2013-2016 ja Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa vuodesta 2014 lähtien.

Lassi esiintyy paitsi isännöimillään jazzklubeilla Papa Albertissa, myös soolopianistina ja muissa kokoonpanoissa eri yhteyksissä. Jazzkeikkoja Lassi on soittanut muun muassa Pori Jazzeilla, Baltic Jazzeilla, April Jazzeilla, Jazzkukko-festivaaleilla, Rytmihäiriöklubilla Juttutuvassa, Koko Jazz Clubilla, Birdlandissa, Sture Jazz Barissa ja Storyvillessä.

Lassin soittoa voi myös kuulla seuraavilla äänitteillä:

Veli-Matti Kimanen Orkestra: Sunday Game (2014, muut muusikot Joonatan Rautio, Markus Ketola, Hannu Rantanen, Sami Koskela, Kalevi Louhivuori ja Kai Olander)

Pekka Toivanen: Arkangeli (2019, Pekka Sarmanto, Tommi Rautiainen, Toni Antone)

Eva Vikman: Eva Vikman (2019, Ilkka Hanski, Eki Vikman)